loader image

Αρχική  >  Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Καθημερινά τα παιδιά έχουν την επιλογή να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα, ατομικά ή ομαδικά, που έχουν ετοιμάσει τα στελέχη και οι παιδαγωγοί μας.

Άθληση & Ομαδικά Παιχνίδια

Μεγάλο βάρος δίνουμε στα ομαδικά παιχνίδια! Βοηθούν στο χτίσιμο χαρακτήρα καθώς τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνεργαστούν για το καλό της ομάδας και όχι το ατομικό. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις νίκες μα και τις ήττες τους.

Μερικά από τα παιχνίδια είναι:

  • Κρυμμένος θησαυρός
  • Ολυμπιακοί αγώνες στην πισίνα
  • Κρυφτό ομαδαρχών
  • Stratego
  • Aριθμοπόλεμος
  • Cluedo κ.α.

Στόχος των ομαδικών παιχνιδιών είναι να προάγουν την ευεξία και την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλαπλά επίπεδα, όπως την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, ανάπτυξη κοινωνικών και ηγετικών δεξιοτήτων, ενθάρρυνση της φυσικής δραστηριότητας και τη δημιουργία σχέσεων.

Ορέστης Παναγιωτίδης / Φυσιοθεραπευτής-Γυμναστής

Η Μουσική στην Κατασκήνωση

Η Μουσική, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατασκήνωσή μας. Είναι ένα μέσο έκφρασης των μικρών και μεγάλων παιδιών, αλλά και των στελεχών, βοηθών και εθελοντών, καθώς ενώνει όλους μας σε μια γιορτή χαράς.

Καθημερινά, μετά τις υπηρεσίες μας μαζευόμαστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος στον επάνω χώρο της κατασκήνωσης και έχουμε για 40’ περίπου την υμνωδία μας. Οργανώνουμε την ορχήστρα, που συνήθως αποτελείται από πιάνο, κρουστά, κιθάρες, φλάουτο, και άλλα όργανα που είναι διαθέσιμα.

Εκτός από την υμνωδία, η μουσική είναι μέρος διάφορων εργαστηρίων τις απογευματινές ώρες. Όσα παιδιά θέλουν μπορούν να συμμετέχουν σε χορωδιακά σύνολα, μελοποίηση και δραματοποίηση βιβλίων, χορό, εξοικείωση με διάφορα κρουστά όργανα, δημιουργώντας διάφορα μουσικά σύνολα. Με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στο ρυθμό, στην μουσική εκπαίδευση, στην συνεργασία μεταξύ τους και την δημιουργικότητα καθώς ενθαρρύνουμε τις δεξιότητές τους και τις ιδέες τους.

Λυδία Γούδα / Μουσικολόγος-Καθηγήτρια

To πανηγύρι της κατασκήνωσης

Το πανηγύρι, είναι άλλη μια δραστηριότητα της κατασκήνωσης μας, που τα παιδιά περιμένουν με χαρά!

Είναι η μέρα που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα “κατασκηνάρια” που κέρδισαν ως ανταμοιβή για την συνέπεια της ομάδας τους συμμετέχοντας σε διάφορα παιχνίδια σταθμούς στην πλατεία της κατασκήνωσης!

Αυτά εκδίδονται αποκλειστικά από την “τράπεζα Καλάμου” και έχουν αγοραστική αξία μόνο στον κατασκηνωτικό μας χώρο και όσο διαρκεί η κατασκήνωση.

Άλλη μια ευκαιρία για παιχνίδι, διασκέδαση αλλά και ψώνια από το παζαράκι.

Τίποτε δεν λείπει από το πανηγύρι μας!

Ψυχαγωγία

Η μέρα στην κατασκήνωση τελειώνει με ψυχαγωγία.

Τα παιδιά συγκεντρώνονται  για σκετς, μουσική, παιχνίδια ομαδικά και ανάδειξη ταλέντων, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους.

Πάντα ενθαρρύνουμε την δημιουργικότητά τους και πιστεύουμε ότι η ψυχαγωγία είναι απαραίτητη στην ζωή της κατασκήνωσης.

Τα παιδιά χαλαρώνουν και εκτονώνονται για να πάνε χαρούμενα και ήρεμα στα κρεβάτια τους.

Χρώματα, Κλωστές, Πινέλα

Στον χώρο κάτω από το αρχηγείο κατά την ελεύθερη ώρα, τα παιδιά μπορούν να κάνουν διάφορες κατασκευές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωγραφική, οριγκάμι, βραχιολάκια με κλωστές, κολιέ με χάντρες και νέες ιδέες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά όλων των ηλικιών. Χαιρόμαστε την παρέα και συζητάμε, καθώς προχωρούμε τις χειροτεχνίες μας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία τα πιο μεγάλα παιδιά να συναναστραφούν με μικρότερα και να ανακαλύψουν τεχνικές, δημιουργώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις όσον αφορά τα χρώματα και τα σχέδια.

Το εργαστήρι μας γεμίζει χαρούμενες φωνούλες και οι αποσκευές των κατασκηνωτών μας όμορφες κατασκευές που θα τους θυμίζουν την κατασκήνωση μας όλο τον χρόνο

Θεοδώρα Προυσαεως, καθηγήτρια στη Μέση εκπαίδευση

Πάμε κατασκήνωση σε...

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Δευτερόλεπτο(α)